coaster crafter

Branding & Illustration

de uitdaging

Een uniek product

Het resultaat van een voorliefde voor zowel pretparken als vormgeving. Het streven is de achtbaantrein zo realistisch mogelijk weer te geven met ruimte voor een eigen, herkenbare stijl. Een Thrillustration is geslaagd wanneer kenners in één oogopslag de achtbaan herkennen.

DIENSTEN

Branding & Illustration

TYPE

Eigen project & samenwerkingen

TIJDSPANNE

2019 – heden

een gouden combinatie

Samenwerkingen

2022

Attractiepark toverland

In 2022 viert de houten achtbaan Troy haar 15-jarig jubileum. Omdat deze attractie één van de paradepaardjes van Toverland is, moest dit uiteraard groots gevierd worden. Er werd een driedaags evenement georganiseerd met extra entertainment en unieke merchandise. Ik heb een poster mogen ontwerpen met daarop mijn illustratie.

2020

Avonturenpark Hellendoorn

Na 30 jaar valt voor de klassieke looping-achtbaan Tornado het doek. Voor velen was dit de achtbaan waarin zij voor het eerst over de kop gingen. Om gasten de mogelijkheid te bieden een tastbare herinnering aan Tornado mee naar huis te nemen, heb ik voor het Avonturenpark een poster ter ere van het afscheid ontworpen.

Waar veel pretparkmerchandise vaak een kinderlijk en schreeuwerig karakter heeft, staat elegantie en finesse centraal bij deze zogenaamde thrillustrations. Om tot een accuraat eindresultaat te komen begin ik met het maken van een schematische tekening. Hierbij worden alle visuele kenmerken in grove lijnen getekend. Vervolgens ga ik ieder element finetunen en voeg ik de kleine details toe.

 

Vervolgens begin ik met het toewijzen van de juiste basiskleuren. Aansluitend kan ieder element ingeschaduwd worden. Door dieper gelegen onderdelen minder te belichten ontstaat de illusie van diepte. Deze belichtingswijze geeft het geheel een realistische look die uniek is ten opzichte van andere content creators in dezelfde niche.

gebundelde krachten

Een ‘best of’ boek

Hoewel de thrillustrations digitale illustraties zijn, komen ze pas écht goed tot hun recht wanneer ze geprint zijn. Ik had al een aantal posters laten printen met daarop verscheidene artworks, maar ik merkte dat dit niet de meest praktische manier was om het merk en de illustraties te introduceren. Het zou praktisch zijn als ik zowel het merkverhaal als de beste werken kon bundelen.. In dit geval was het antwoord de zaken letterlijk te bundelen, namelijk in de vorm van een boek.

Dit gaf me de mogelijkheid het complete merkverhaal te vertellen én de beste werken te presenteren. Ook bij de vormgeving van het boek waren elegantie en finesse van groot belang. De illustraties dienden centraal te staan met begeleidende teksten die niet af zouden leiden. Het eindresultaat is een boek met zeer minimalistische vormgeving.

uit het juiste hout gesneden

Troy 15 jaar poster

In 2022 bestond houten achtbaan Troy 15 jaar. Deze houten kolos is wereldwijd één van de besten in zijn soort en enorm geliefd bij fans. Dus: tijd voor een feestje! In het jubileumweekend, dat de Troyback Days werd genoemd, was er extra entertainment, hadden liefhebbers de kans unieke items te bemachtigen middels een veiling en werd er unieke merchandise verkocht.

 

Eén van deze artikelen was een unieke poster met daarop de voorste twee coaches van één van de treinen. Naast deze illustratie staat er een aantal funfacts op. Deze feitjes zijn alle gelinkt aan één van de componenten welke zichtbaar is op de poster.

Sinds 2019 heb ik meer dan 135 verschillende achtbaantreinen geïllustreerd. Al het werk dat je op deze pagina hebt gezien is een kleine selectie van alle artworks die ik gemaakt heb. Op mijn Instagrampagina vindt je alle illustraties.

Bekijk alle illustraties

Neem contact met me op

Ik ben altijd in voor een goed gesprek. Of het nu is voor jouw nieuwe idee, of om gewoon even te kletsen.