coaster crafter

Branding & Illustration
de uitdaging

Een nieuw concept

Coaster crafter is een non-commercieel initiatief dat is ontstaan uit een voorliefde voor pretparken en grafisch design. De achtbaantreinen dienden herkenbaar en realistisch geïllustreerd te worden met ruimte voor een eigen, herkenbare stijl.

diensten

Branding & Illustration

type

Eigen project

tijdspanne

2019 – heden

de oplossing

Unieke digitale kunstwerken

Veel pretparkgerelateerde merchandise heeft een schreeuwerig en in het oog springend karakter. Hoewel dit er in de souvenirshops gaaf uitziet, is het niet casual genoeg om een intrede in het dagelijks leven te doen. Bij de inmiddels welbekende coaster crafter stijl staat de achtbaantrein centraal op een rustige, zwarte achtergrond. Belangrijk hierbij is dat er zoveel mogelijk detail in het artwork zit. Door de inschaduwing krijgt het werk een haast gerenderde look. Een werk is geslaagd wanneer één snelle blik voldoende is voor herkenning, maar je even de tijd nodig hebt om alle details in je op te kunnen nemen.

het resultaat

Een geheel eigen stijl

Sinds 2019 heb ik al meer dan 50 verschillende achtbaantreinen geïllustreerd. In 2020 heb ik in samenwerking met Avonturenpark Hellendoorn een poster ontwikkeld ter ere van het afscheid van hun klassieke achtbaan ‘Tornado’. Met meer dan 1.000 trouwe fans behoort coaster crafter tot de grote spelers binnen de fan-art branche.